В зала Сливен“ се състоя тържествен концерт, на който  учители

...
В зала Сливен“ се състоя тържествен концерт, на който  учители
Коментари Харесай

На тържествен концерт бяха наградени с почетни отличия учители от община Сливен

В зала „ Сливен “ се състоя церемониален концерт, на който  учители от общината, бяха наградени с почетни оценки за приноса и активността си в просветителната система.

По традиция, в навечерието на празника на българската култура и просвета, се присъжда премията на Община Сливен на името на Аргира Жечкова – една от най-видните представителки на девическото обучение в Сливен, основателка на благотворителното сдружение „ Майчина служба ” и родолюбива българка.

Тазгодишният притежател на премията е шефът на Спортно учебно заведение „ Димитър Рохов “ – Наташа Иванова. Тя бе номинирана от педагогическия съвет на учебното заведение. По персонални и уважителни аргументи носителят на наградата не участва на формалната гала. С решение на Обществената комисия за установяване на носителката на премията „ Аргира Жечкова “ за 2022 година, диплом получиха всички преподаватели, които бяха номинирани за наградата. Това са Анета Койчева-Иванова – старши преподавател по биология и здравно обучение, химия и запазване на околната среда и осведомителни технологии – Профилирана филантропична гимназия „ Дамян Дамянов “ – гр. Сливен, Катя Ангелова – основен преподавател – Детска градина „ Вержин и Хаик Папазян “. Диплом получиха също Мариана Христова – старши преподавател по математика и информатика – Средно учебно заведение „ Константин Константинов “, Таня Вълчева и Татяна Йотова – основен преподавател по български език и литература в Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ – Айтос. Те получиха своите оценки от кмета Стефан Радев, който ги поздрави за избора им и за това, че са се посветили на сложната, само че благородна специалност – преподавател.

„ 24 май е и ден, в който да благодарим на своите учители. Едно голямо „ Благодаря! “ на всички мои преподаватели и на всички хора в просветителната система “, съобщи кметът Стефан Радев. На церемонията бяха връчени и почетни оценки „ Неофит Рилски “ на Министерството на образованието и науката за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова активност в системата на предучилищното и учебното обучение. Носителите за 2022 година са – Наташа Иванова, шеф на Спортно учебно заведение „ Димитър Рохов “, Величка Ненчева – старши преподавател по история и цивилизации в Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „ Захарий Стоянов “, Катя Вълева – шеф на Детска градина „ Надежда “ и Галина Георгиева – гл. преподавател по математика в Средно учебно заведение „ Пейо Яворов “. Отличията връчи Кристияна Станкова – шеф на Регионалното ръководство на образованието – Сливен.

Сред формалните посетители в залата бяха ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, регионалният шеф Веселин Вълчев, представители на институциите в града, учители и жители. Цветя и приветствени адреси бяха получени от името на народните представители Десислава Танева и Мария Белова.

Тържествената вечер бе съпроводена с концерт на Сливенския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Димитър Караминков и със специфичното присъединяване на Красимир Аврамов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР